Monday, February 18, 2008

Nye brødstykker i andedammen???

Så har vi haft 1 uge uden volleyball.. dvs. næsten, for der har naturligvis været træning rundt omkring, men ingen kampe i weekenden og ingen verbale slåskampe på fora rundt omkring.
Det er blevet mandag i uge 8, og damernes elite går ind i den absolut afgørende fase af grundspillet. Mange ting kan stadig ske, og mange folk er kommet med bud på en slutstilling. Så vidt jeg kan se, kan alle scenarios stadig holde stik, så ikke så meget nyt på den front.

Skal man dog tage pulsen et øjeblik, er det interessant at se hvem der har kampe mod topholdende tilbage.

Fortuna slutter af med Brøndby og Holte i de sidste 2 kampe. Et pointtab i en af disse kampe åbner døren for både Lyngby og Holte ift. 1. pladsen.
Holte slutter med Fortuna og Brøndby, og samme konsekvens som for Fortuna - en dør åbner sig for Lyngby ift. 2. pladsen.
Lyngby mangler ingen top3 hold, men har de sultne 4. 5. og 6. pladshold. Der venter sig 3 afgørende opgør, hvor 3 sejre betyder 1. eller 2. plads, men 3 nederlag betyder 3. eller 4. plads.
Brøndby mangler både Holte, Lyngby og Fortuna. Kravet til de unge piger er minimum 2 sejre samt sejre i de øvrige af deres kampe.

Det er de 4 hold de fleste har budt i top4, men lige nu har Aarhus klart bedst kort på hånden. De mangler frederiksberg hjemme og brøndby ude i deres direkte konkurrence om 4. pladsen. Dvs. med sejr over Frederiksberg hjemme kan de egentlig afskrive københavnerholdets chancer for en semifinaleplads.

Hvad har rørt sig siden mit sidste indlæg

I Brøndby har man fået mod på tingene igen. Sejren over Gentofte er nok den største grund til dette, men Mie Lindgren er begyndt at træne med for fuld damp igen, og med hende som en trussel på den anden kant, vil det igen være svært for modstandernes blokspillere.

Fortuna har slået os i en for dem vigtig kamp. Ikke vigtig fordi de SKULLE slå os, men vigtig fordi de gjorde det uden Stine og Lotte, som heller ikke er med denne weekend mod Frederiksberg. Rækken er så tæt, at sættab kan blive afgørende, så en 3-0'er ville være god for Fortuna.

Frederiksberg rendte ind i et ordentligt nederlag mod Holte. En kold spand vand i hovedet på de unge og ambitiøse Frederiksbergpiger, der i ugens løb spillede træningskamp mod Lyngby, og jeg må erkende at mulen hang en smule hos de unge piger. Endvidere savner man den ene centerspiller, vis knæskade er blevet værre.

Holte fik som nævnt sat en brat stopepr for formstærke Frederiksberg. Helt afgjort noget der har givet selvtillid, og denne uge er blevet brugt til at restituere både fysisk og mentalt.
Flere af spillerne har været udenlands, og medmindre de kommer hjem med skader er det et bumstærkt Holtehold der melder sin ankomst i weekenden, hvor man har revanche tilgode mod Gentofte på udebane.

Aarhus fik inden pausen kørt sig selv i stilling til en semifinaleplads, med 2 forventet sejre over Aalborg og Gentofte. Men nu venter der sig så 0 "forventelige" sejre for Aarhusholdet, der har vist sig stærkere end undertegnede troede på. De kommende kampe mod Lyngby og Frederiksberg er nok nøglekampene for Aarhus. Kan de vinde over os på søndag kan de stadig nå en 3. plads, og samtidig lægger de gevaldigt pres på Brøndby og Frederiksberg, der i så flad skal vinde 2 kampe mere end Aarhus.

I Gentofte har man endnu ikke opgivet håbet om at blive i eliten. Jeg havde fornøjelsen af at møde et par af deres spillere i denne weekend, og den stod på træning lørdag morgen, hvilket bevidner om tro på tingene. Endvidere er Tine begyndt at spille libero, hvilket har givet dem en ekstra kantspiller i form at den normale libero Fie. Med kampe mod Aalborg, Frederiksberg og Lyngby, er muligheden måske stadig tilstede for Gentofte. Slutspurten skal ihvertfald sættes ind nu!

Hos os selv i Lyngby har vi fået slikket såret efter Holtekampen, og kampen mod Fortuna gav os troen på egne evner tilbage. Vi tabte ganske vidst, men de ting vi fokuserer på til træning, er de samme ting der virker i kampene, og det virker som om pigerne nu er i stand til at have andet for øje end en sejr. Vi er stadig afbudsramt desværre, Gabi ligger med halsbetændelse efter sin skiferie, Ditte er stadig på Cuba og Maria træner stadig ikke. Tilgengæld viser både Birgitte, Helena og Charlotte Dyhr fremgang fra træning til træning, og vi er lykkelige over at Sanne er kommet hjem fra ferien.
Det har været en hård periode, men som det ser ud nu, vil vi fra på torsdag have alle spillere hjemme igen, og træningen for at få spillet en startsekser sammen begynder for alvor.


Kommentarer til weekendens runde

Lyngby-Aarhus
Kampen bliver reelt en kamp om 3. pladsen i grundspillet. Hvis vi kan vinde, er det ikke realistisk at vi bliver indhentet, og kan derfor "nøjes" med at kigge opad og fremad.
Kampen bliver efter min mening afgjort i serv/modtagning. Begge hold er afhængige af spillet over midten, og det hold der vinder servedysten, står af gode grunde med de bedste kort på hånden.
For os bliver det endnu en chance for at få trænet de ting vi ahr fokus på p.t. og se hvordan vi kan få det til at fungere i kampene.

Frederiksberg-Fortuna
Fortuna stiller op uden Stine og Lotte. Tilgengæld er Caley kommet godt igang, og hun havde mod os mere power end i lang tid. Omvendt hvis Frederiksberg skal snuppe en måske afgørende sejr i kampen om 4. pladsen, kan det meget vel blive denne kamp at gøre det i. De har hjemmebanen, de har formentlig stadig selvtilliden og så har de ikke mindst utroligt gode server, og med gode server kan man altid vinde kampe.

Gentofte-Holte
Jeg tvivler på at Holte viser nogen slinger i valsen her. Men med hård fight fra Gentofte kan de måske overraske og ryste et ikke altid godt startende Holtehold i 1. sæt. I så fald kan det godt blive en lille gyser, da den mentale side begynder at spille holdene et pus.
Men skulle jeg sætte mine penge ville det være på en Holtesejr.

Aalborg-Brøndby
Brøndby tager til Aalborg med selvtilliden tilbage, og vil med en sejr melde sig helt tilbage i kampen om 4. pladsen. Jeg er ikke i tvivl om Brøndbysejr her, og mere selvtillid og rytme vil helt sikkert blive spillet ind. Om Mie spiller eller ej ved jeg ikke. Der er fornuft i begge dele, for hun skal naturligvis finde rytmen igen, men skal samtidg være 100% klar til torsdagskampen mod os ugen efter. Mon ikke det bliver til et enkelt sæt eller lign.


Det var så lidt fra min side om hvad der har rørt sig i den spillefri uge. Ihvertfald rent volleymæssigt.
Uden for banen er der dopingsagen der fylder meget, og jeg har selv deltaget i debatten på diverse fora. I kommende uge skulle B-prøven foreligge, og så må vi tage den derfra. Jeg krydser fingre for at der var tale om en fejl.

Jeg håber alle andre også nyder, at foråret nærmer sig og at det smitter af på humøret - mit er ihvertfald stigende.

Mini

P.s. Lige en takkende tanke til Fortuna fordi de var så venlige, at lade mig deltage i klubfest og tilhørende underholdning efter vores kamp mod dem. Jeg skulle selv spille på fyn dagen efter, så det gjorde min weekend en del bedre..:0) TAK!

2 comments:

Anonymous said...

Hej Mini

Godt at høre at du klarede en klubfest hos os. Med de mange piger og tilsvarende få drenge, har du vel også bevæget dig som en "and i andedammen"....

Jeg har svært ved at se at I overhovedet kommer i fare for at miste 3. pladsen, mest af alt pga de andres muligheder for at æde de sidste points forspring. Men tilgengæld er der stadig muligheder for jer opad.

Jeg må jo skuffe William igen igen ved at konstatere at vi er i stærkeste opstilling i weekenden. Stine & Lotte er hjemme igen og træner med fredag, og spiller søndagens kamp i København. For os en utrolig vigtig kamp, da sejr nok betyder at vi skal smide 2 kampe for ikke at blive 1'er. Netop mod Holte & Brøndby er de største risici nok, men jeg har stadig også troen på Århus - i hvert fald indtil denne runde er færdigspillet. Nu skal de vise kuløren....

Ses
Mikkel Hauge

Anonymous said...

Velkommen hjem Mikkel.. Jo tak jeg hyggede mig bravt..;0)

Tja, teorien kan stadig snyde os for 3. pladsen, og derfor vil jeg ikke sætte penge på noget endnu.
Vi arbejder hårdt til træningerne på at blive bedre, og især på at finde os selv og de roller spillerne skal have, men om det virker ses jo kun i kampene.

Fedt for jer, at Stine og Lotte er hjemme igen, jeg ser dog et 3-0 nederlag til Holte som noget der vil kunne ændre 1. og 2. pladsen.. ihvertfald bringe det lige så tæt som sidste år..:0)

Vi er helt enige med Aarhus. De har virkelig overrasket mig et par gange i år, desværre også negativt, så nu må vi se... Men de har bestemt vist niveauet til at være med helt fremme.

Mini