Tuesday, March 18, 2008

Semifinaletid

Sidste runde i grundspillet står for døren, og brikkerne er for vores vedkommende ved at være helt på plads.

Hvad ved vi allerede...

Vi ved at modstanderen bliver Holte, og det har vi forberedt os på siden slutningen af januar. I en kort periode så det sløjt ud for os, men vi endte alligevel med at komme med på en respektabel plads, og vi mener selv at pladsen er fortjent.

Vi ved at hverken Pia, Mette, Charlotte Krøyer eller Cecilie Boel kan spille semifinalerne for os(Cecilie kan måske den ene).

Vi ved at vi nu har nået de mål vi har sat os for sæsonen, og jeg føler derfor at vi er et sted hvor alle kan spille ganske frit. Det vigtigste for os bliver nu, at vi kan nyde at spille mindst 2 semifinaler og mindst 1 kamp om medaljer.

Vi ved at vi ikke er favoritter, de fleste ser os formentlig som semifinalernes svageste hold. tilgengæld ved vi også, at vi kan slå alle hold hvis vi kan ramme formen.

Vi ved at Morten Piil dufter forår i Holte selvom det sner.. :0)


Hvad ved vi ikke...

Vi ved ikke om vi skal spille hjemme eller ude i 1. kamp i semifinalerne.

Vi ved ikke om vi har hjemmebane i en eventuelt 3. kamp. Egentlig ikke et så vigtigt faktum som det havde været, havde modstanderen været Brøndby, Aarhus eller Fortuna. Flere af mine spillere har spillet i Holte i mange år, og føler sig ganske fint hjemme i deres hal. I øvrigt er Holtehallen en fantastisk hal at spille i med gode kulisser hver gang vi er på besøg.

Vi ved ikke om Nina kommer over sin fiber i maven inden 1. kamp i semifinalen.

Vi ved ikke hvem der mødes i den anden semifinale, og vi er egentlig også ligeglade.. :0) Lige nu ihvertfald...


Favoritter og underdogs...

Fortuna må efter resultaterne at bedømme være klare favoritter til DM guldet. Jeg tror vi er mange der gerne ser guldet et andet sted i år. Ikke fordi vi ikke kan li' Fortuna, eller fordi de ikke fortjener det, men fordi det vil være sjovt med guldet i en anden klub end Fortuna.. :0)

Brøndby er en farlig underdog til DM guldet. Holdet har hjemmebane i 1. kamp i semifinalen(såfremt de havner i den), og hjemme i Tjørnen har de vist skræmmende styrke. Kan de vinde den første kamp bliver serien pludselig med et tungt pres på Fortuna.
Skulle det være Aarhus der kommer videre som nr. 4, så har jeg svært ved at se dem slå Fortuna. Dels har de ikke gjort det i laaaaang tid, og dels har de ikke samme topniveau som Brøndby, dog højere bundniveau. Men det bliver ikke bundniveauet der slår Fortuna ud af finalerne, det er jeg sikker på.

Holte er ALTID med når der skal spilles medaljer. De har så vidt jeg ved fået metal 21 år i træk, og nu er de her igen. Den erfaring kan de helt afgjort bruge til meget. Måske er spillerne nogle andre, men rammerne omkring holdet er rutineret. Holte er nok bedst hjemme, hvor både publikum og bolde taler til holdets fordel. Blok/forsvar ses ikke bedre hos andre hold i rækken, og med Casey i topform samt Danmarks bedst libero er det svært at se dem være dårlige i side-out. I øvrigt har jeg lige set, at Jindra er udtaget til landsholdet i kampene mod England - Tillykke Jindra.. I år kan Holte bestemt gå hele vejen, desværre er de rendt ind i Lyngby i semifinalen.. ;0)

Lyngby er min klub, og jeg tror bestemt på at vi kan vinde. Vi har enkelte spillere på banen for tiden, som har prøvet det meste, men faktisk er der flere urutinerede spillere end omvendt, når vi taler om medaljespil, hvilke det bliver spændende at følge. Vi har ikke vist storform som de andre hold i semifinalerne, og efter jul har vi tabt til alle hold undtagen Aalborg og Gentofte. Tilgengæld har vi været opadgående hele vejen efter nederlaget til netop Holte, og det kan man måske veje en smule skæbne og ironi i hvis man vil... Vi er nået så langt som vi har kunne håbe på, og nu handler det om at have den rette taktik på plads til netop Holte.. Vi har revanche tilgode, og en hel del at bevise efter sidste kamp mod dem.


Så som en lille afrunding på favoritværdigheder, så mener jeg som de fleste andre, at Fortuna og Holte er favoritter i semifinalerne, men hvis en af dem ryger ud, kan det vindende hold også ende med at vinde en DM finale.

Moneytime at last...

Jeg har glædet mig til "moneytime" lige siden pokalfinalen. Det er mere end bare den gode volleyball. Det er resultatet af en hel sæsons hårdt arbejde, det er kulisserne som jeg BEDER til at klubberne vil gøre meget ud af. Det er det fantastiske hjemmepublikum vi kender i Lyngby, som først viser sit sande ansigt til netop semifinaler og finaler.
Det bliver det at se profilerne på de forskellige hold folde sig ud i fuldt flor, og virkelig gå forest for holdet, klubben og tilskuerne. Semifinaletid er der stjernerne skal skinne, ikke alene men sammen med resten af holdet, og det bringer oftest en masse flot volleyball med sig. Kampe med masser af spænding og intensitet, spillere der griner og spillere der græder, Tordenskjolds soldater der kan smide arbejdstøjet og nyde klubbens flagskib give den gas. Sidst men ikke mindst er det trænerne der nu træder 100% ind i rollen som coach. Nu er det på det taktiske plan at kampen skal vindes, og man må stole på at den træning man har lavet gennem hele året, vil være tilstrækkelig til at give gevindst.

Slutteligt vil jeg sende en hilsen ud til alle trænerne i eliten, men især til dem af mine kollegaer der leger med om semifinalepladserne; Smølf i Holte, Mikkel i Fortuna, Anna i Brøndby og Søren i Aarhus. Tillykke med at holdet er kommet så langt, og jeg håber at se jer igen til næste sæson.

Lykke til - Mini

No comments: